Jajko i awokado to połączenie, które smakuje zawsze
Mnóstwo dobrego białka i wartościowego tłuszczu.
Składniki (2 porcje)
• 1 awokado (140 g)
• 2 jajka
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzać do 220 st. C.
- Awokado przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, tak, żeby zmieściło się jajko.
- Jajko wybić do awokado.
- Doprawić solą i pieprzem.
- Wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut.
- Gotowe danie posypać natką pietruszki.
Wartość odżywcza 1 porcji:
- kalorie: 190 kcal
- białko: 7,5 g
- tłuszcz: 15 g
- węglowodany: 5,5 g