Jajko i awokado to połączenie, które smakuje zawsze 🙂

Mnóstwo dobrego białka i wartościowego tłuszczu.

Składniki (2 porcje)
• 1 awokado (140 g)
• 2 jajka
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 220 st. C.
  2. Awokado przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, tak, żeby zmieściło się jajko.
  3. Jajko wybić do awokado.
  4. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut.
  6. Gotowe danie posypać natką pietruszki.

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • kalorie: 190 kcal
  • białko: 7,5 g
  • tłuszcz: 15 g
  • węglowodany: 5,5 g